Dziś mój dzień w Hopmarcie.
Oto co przygotowałam:
Przepiśnik z szytą płócienną okładką sprawia, że zwykły zeszyt zamienia się
Oto co przygotowałam:
Przepiśnik z szytą płócienną okładką sprawia, że zwykły zeszyt zamienia się
w elegancki prezent dla każdej nowoczesnej pani domu.
Ozdobny dodatek stanowi element każdej kuchni - drewniana łyżka oraz mały słoiczek, który pozostał po zużytych cyrkoniach.
W ramach małych grzeszków proponuje babeczki bananowo-migdałowe ze słodkim kremem i kwiatkiem z masy cukrowej....
W ramach małych grzeszków proponuje babeczki bananowo-migdałowe ze słodkim kremem i kwiatkiem z masy cukrowej....
Ozdobione kolorową papierową podstawką wyciętą z wykrojnika oraz satynową kokardką co sprawia że babeczki elegancko prezentują się na stole.
no i przepis:
BABECZKI BANANOWO - MIGDAŁOWE
Skłądniki mokre:
- 1/4 szklanki oleju
- 0,5 szklanki mleka
- 1 jajko
- 3 rozgniecione banany
Składniki suche:
- 1,5 szklanki mąki
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- 0,5 szklanki cukru
- 200 g migdałów w płatkach
W osobnych miskach wymieszać składniki mokre i suche, następnie wlać mokre do suchych, dodać rozgniecione banany i wymieszać. Potem już tylko do papilotek i cierpliwie odczekać około 25 min aż babeczki upieką się w temp 170 stopni C. Po ostygnięciu udekorować kremem i kwiatkami z masy cukrowej.
SMACZNEGO!!!
Skłądniki mokre:
- 1/4 szklanki oleju
- 0,5 szklanki mleka
- 1 jajko
- 3 rozgniecione banany
Składniki suche:
- 1,5 szklanki mąki
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- 0,5 szklanki cukru
- 200 g migdałów w płatkach
W osobnych miskach wymieszać składniki mokre i suche, następnie wlać mokre do suchych, dodać rozgniecione banany i wymieszać. Potem już tylko do papilotek i cierpliwie odczekać około 25 min aż babeczki upieką się w temp 170 stopni C. Po ostygnięciu udekorować kremem i kwiatkami z masy cukrowej.
SMACZNEGO!!!
10 komentarzy:
Przepiśnik śliczny, a babeczki zniewalają swoją urodą:)
Przepiękny przepiśnik :)
Mniam, ależ mi smaku narobiłaś :) Smakowite śliczności!
Ale pycha:) Sliczny przepisnik
Pozdrawiam
sliczne babeczki, az slinka cieknie, a przepisnik rowniez cudny;)
pozdrawiam
piękne rzeczy zrobiłaś:) pozdrawiam
Kochana,te babeczki to mistrzostwo świata jest :)) cudne,żal by mi było jejść ;) a przepiśnik z płócienną okładką prezentuje się pięknie :)
tak piękne że szkoda ich jeść :)
ojej - ależ pychoty !!!
Wiśnia, serdecznie gratuluję gościnnych występów w Hopmarcie !!!
Mama mi się połamała- wymaga opieki i mało mnie tu ostatnio :(
Pozdrawiam serdecznie!!!!
Prześlij komentarz