w elegancki prezent dla każdej nowoczesnej pani domu.
Ozdobny dodatek stanowi element każdej kuchni - drewniana łyżka oraz mały słoiczek, który pozostał po zużytych cyrkoniach.
W ramach małych grzeszków proponuje babeczki bananowo-migdałowe ze słodkim kremem i kwiatkiem z masy cukrowej....
Ozdobione kolorową papierową podstawką wyciętą z wykrojnika oraz satynową kokardką co sprawia że babeczki elegancko prezentują się na stole.
no i przepis:
BABECZKI BANANOWO - MIGDAŁOWE
Skłądniki mokre:
- 1/4 szklanki oleju
- 0,5 szklanki mleka
- 1 jajko
- 3 rozgniecione banany
Składniki suche:
- 1,5 szklanki mąki
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- 0,5 szklanki cukru
- 200 g migdałów w płatkach
W osobnych miskach wymieszać składniki mokre i suche, następnie wlać mokre do suchych, dodać rozgniecione banany i wymieszać. Potem już tylko do papilotek i cierpliwie odczekać około 25 min aż babeczki upieką się w temp 170 stopni C. Po ostygnięciu udekorować kremem i kwiatkami z masy cukrowej.
SMACZNEGO!!!